Jau informējām, ka SIA “Rēzeknes namsaimnieks” startēja Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) projektu konkursa 1. kārtā ar dzīvojamās mājas Rūpnīcas ielā 6 rekonstrukcijas un sociālo dzīvokļu būvniecības projektu. Projekts tika apstiprināts ar nosacījumiem, kurus bija jāizpilda līdz 20. jūnijam.
Kā informēja “Rēzeknes namsaimnieks” vadītāja Juna Konstantinova, 29. jūlijā CFLA atsūtīja atzinumu par projekta iesnieguma nosacījumu izpildi. Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā tiks izsludināta iepirkuma procedūra uz būvniecības darbiem.

Atgādinām, ka projekta vispārējais mērķis ir veicināt mājsaimniecību ar zemiem ienākumiem vai nelabvēlīgā situācijā esošo grupu, tostarp cilvēku ar īpašām vajadzībām sociāli ekonomisko integrāciju. Saskaņā ar ES līdzfinansējuma programmas vispārējo koncepciju un pamatojoties uz Rēzeknes valstspilsētas domes lēmumu (23. maijā), uz jauniem sociālajiem dzīvokļiem varēs pretendēt maznodrošinātas vai trūcīgas personas (ģimenes), ar kurām kopā dzīvo vai apgādībā ir vismaz viens nepilngadīgs bērns, aizgādnībā esoša persona, maznodrošināta pensijas vecumu sasniegusi persona vai arī maznodrošināta persona ar invaliditāti. Citiem vārdiem sakot, īstenojot šo projektu, daļēji tiks atrisināts mājokļu jautājums sociāli neaizsargātām iedzīvotāju grupām un samazināta rinda uz Rēzeknes pašvaldības dzīvokļiem.
Plānots izbūvēt 20 jaunus studijas tipa dzīvokļus, kur dzīvojamā telpa būs apvienota ar pilnībā aprīkotu virtuvi, būs arī ierīkots atsevišķs sanitārais mezgls ar duškabīni un izlietni. Pirmajā stāvā divi dzīvokļi būs piemēroti personām ar kustību traucējumiem. Tāpat izstrādātais tehniskais projekts paredz nosiltināt ēkas fasādi, nomainīt visus logus, durvis un jumta segumu. Tiks atjaunota elektroapgāde, katrā dzīvoklī būs ierīkota ūdensapgāde, kanalizācija un apkures sistēma ar individuālo siltumenerģijas uzskaiti.
Projekts tiks realizēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda un SIA “Rēzeknes namsaimnieks” līdzekļu piesaisti.

Aktuālās vakances

Pēc Lursoft apkopotajiem datiem uz 2022. gada 1. janvāri, viens no lielākajiem darba devējiem Rēzeknē ir SIA “Rēzeknes namsaimnieks” – 137 darbinieki. Šobrīd uzņēmums meklē jaunus kolēģus – ir izsludināti atklāti konkursi uz galvenā grāmatveža, namu pārziņa un būvdarbu vadītāja amatiem. Meklējiet plašāku informāciju par šīm vakancēm Nodarbinātības valsts aģentūras vietnē www.nva.gov.lv 

Par bērnu rotaļu laukumiem

SIA “Rēzeknes namsaimnieks” veica bērnu rotaļu laukumu apsekošanu daudzdzīvokļu māju pagalmos, kurus apsaimnieko uzņēmums. Tika konstatēts, ka vairākiem rotaļu laukumiem ir nepieciešami sīki vai apjomīgāki remontdarbi.
J. Konstantinova: “Runājot par bērnu rotaļu laukumiem, vēlos vērsties pie iedzīvotājiem ar lūgumu pastāvīgi sekot līdzi elementu konstrukciju stāvoklim un, ja ir nepieciešams remonts, sazināties ar Rēzeknes namsaimnieku pa tālr. 646 24501. Ne uzņēmuma darbinieki, ne pat mājas vecākais ikdienā nevar pārraudzīt šo situāciju, tāpēc ir nepieciešama sadarbība ar visiem māju iedzīvotājiem.
Vēlos vērsties arī pie dažu rēzekniešu sirdsapziņas ar lielu lūgumu izturēties ar cieņu pret svešu īpašumu. Ir bijuši precedenti, kad pēc rotaļu laukumā veiktā remonta vienas nakts laikā atkal viss bija izpostīts.
Izmantojot iespēju, atgādinu, ka rotaļu laukuma elementu remonts (neatkarīgi no tā, uz kā zemesgabala atrodas rotaļu laukums: pašvaldības, mājas vai privātpersonas) tiek veikts par tās mājas uzkrājumu fonda līdzekļiem, pēc kuras iniciatīvas laukums bija ierīkots.”

Dezinsekcija un deratizācija

Šogad palielinājies iesniegumu skaits par deratizācijas un dezinfekcijas pakalpojumu nepieciešamību. Ja esat konstatējis kukaiņus vai grauzējus kopīpašuma telpā, zvaniet pa tālr. 646 24501.

Padalieties ar savu un adoptētā dzīvnieka laimes stāstu!

Vēl līdz 10. augustam ir aktuāla labdarības akcija “Nepērc! Adoptē Rēzeknes Dzīvnieku patversmē”. Aicinām piedalīties akcijā cilvēkus, kuri ir adoptējuši dzīvnieku no jebkuras patversmes vai devuši mājas dzīvniekam no ielas.
Ir jāaizpilda pieteikuma veidlapa, jāpievieno sava adoptētā dzīvnieka fotoattēls un neliels apraksts/stāsts (2–4 teikumi) un jāiemaksā ziedojums Rēzeknes dzīvnieku patversmei (minimāli – 10 eiro). Visas iesūtītas fotogrāfijas tiks nodotas māksliniekiem, kuri veiks SIA “Rēzeknes namsaimnieks” Dzīvnieku patversmes teritorijas žoga apgleznošanu (Rēznas ielā 13B, Rēzeknē).
Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar SIA “Rēzeknes namsaimnieks” pa tālruņiem: 646 24501, 646 05968 vai rakstot uz e-pasta adresi rezeknes.namsaimnieks@apollo.lv
Plašāk par akciju – vietnē https://rezekne.lv/2024/06/iesaisties-labdaribas-akcija-neperc-adopte-rezeknes-dzivnieku-patversme/